January 30, 2017

OUAI AGIGEA

OUAI AGIGEA – Organizatia Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii Agigea

La  nivel   mondial,   in  ultimii   ani,  problemele   legate   de  exploatarea  si managementui sistemelor  de irigatie  existente  au devenit  prioritare  datorita  schimbarilor intervenite  in modul  de abordare  a rolului sistemului  de irigatie  in exploatarea  agricola,  pe de o parte, si datorita  reduceri si ritmului de elaborare  si de executie a unor noi proiecte de irigatii, pe de alta parte.

Infiintata in anul 2011, OUAI AGIGEA a fost printre primele organizatii de acest tip din tara si de asemenea, printre primele care au finalizat cu succes proiectul finantat prin fonduri europene privind modernizarea retelei de distributie a apei pentru irigatii.

O.U.A.I.  Agigea judetul Constanta  are o suprafata agricola totala bruta de 416,00 ha, iar ca si inovatie, sursa de apa este asigurata  direct din canalul Dunare – Marea Neagra.

Tinand cont de faptul ca irigarea culturilor este o veriga importanta in agricola intensiva consideram ca sunt create premisele obtinerii unor productii inalte si de calitate.

In conformitate cu prevederile statutului, OUAI, are posibilitatea primirii de noi membrii si de extindere a suprafetei de irigat  a organizatiei. Pentru detalii suplimentare, va stam la dispozitie la datele de contact din antet.