September 26, 2016

Despre Noi

Infiintata in anul 2004, ca societate cu raspundere limitata, Agroterra isi desfasoara activitatea de baza in comuna Agigea.

Suntem o firma producatoare de cereale si plante tehnice, cum ar fi graul, orzul, rapita, orzoaica, porumbul, floarea soarelui si mazare. Pe langa acestea, punem accent si pe plantele aromatice precum coriandru si mustar.

In prezent, lucram o suprafata de aproximativ 1.300 ha de pamant agricol, in arenda si in proprietate, suprafata ce se situeaza pe raza comunelor Agigea, Topraisar-Potarnichea, Baraganu-Straja si Techirghiol. Lucrarile agricole ce se intreprind in vederea derularii, in conditii normale, a activitatii agricole – arat, semanat, nivelat, grapat, tavalugit, ierbicidat, recoltat etc, precum si transportul cerealelor catre bazele de depozitare (clienti) se executa cu utilajele agricole ale societatii, care are in dotare intreaga gama de tractoare, combine de recoltat, semanatori, grape si alte unelte agricole, putand si sa presteze servicii de mecanizare catre terti.

De asemenea, unitatea dispune si de spatii de depozitarea cerealelor si semintelor pentru consum propriu.
Incepand cu anul 2009, suntem membri ai Organizatiei Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii Agigea, ceea ce ne asigura o suprafata irigata de aproximativ 400ha.

Pe langa activitatea de baza, societatea dezvolta si activitate de agroturism in localitatea Agigea, la numai 10 minute de plaja. Pensiunea are in componenta 20 de camere moderne, dotate cu aer conditonat, incalzire centrala, televizor precum si un restaurant modern cu o capacitate de peste 120 locuri.
Proiecte recente :

 1.  2013-2014 – FEADR – „Achizitie de utilaje agricole pentru SC AGROTERRA SRL, loc. Agigea, Jud. Constanta”
  Scop principal – imbunatatirea parcului auto
 2.  2009-2010 – : FEADR – „Achiziţii de utilaje si echipamente agricole pentru culturi de câmp”
  Scop principal – imbunatatirea parcului auto
 3. 2006-2009 – Degsol – „Procese ale degradarii solului in agricultura intensiva si extensiva – risc si vulnerabilitate, evaluare, masuri de prevenire si ameliorare – studii de caz in zone specifice”
  Scop principal – stoparea desertificarii in zona Dobrogei
  Partener – ICPA Bucuresti
 4. 2007-2010 – Tacme – “Tehnologii agro-ambientale pentru conservarea calitatii mediului edafic”
  Scop principal – aplicarea tehnologiilor diferentiate la diferite culturi care sa contribuie la mentinerea si imbunatatirea isusirilor solului.
  Partener – ICPA Bucuresti
 5. 2006-2007 – Cizel – “Testare masini si utilaje agricole”
  Scop principal – testarea masinilor si utilajelor agricole in vederea determinarii solutiei optime in raport de consum combustibil si eficienta pentru solul din regiunea noastra.
  Partener – Institutul National De Mecanizarea Agriculturii.

Incepand cu anul 2011, suntem membri ai Organizatiei Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii Agigea, ceea ce ne asigura o suprafata irigata de aproximativ 400ha.